Prioritatea noastră strategică приоритет în biotehnologie

Prioritatea noastră strategică приоритет în biotehnologie
Compania Nobel İlaç recunoaște biotehnologia ca o prioritate strategică. În 2005, compania Nobel İlaç, prima companie farmaceutică internă din Turcia, a efectuat un studiu clinic cu Interferon Alfa Faza II, continuând cercetările în domeniul biotehnologiei, lansate din cont propriu cu sprijin guvernamental ulterior.

Anul 2015 este un an de reper pentru compania Nobel İlaç și Turcia în industria farmaceutică și biotehnologie. Printre 28 de proiecte și 21 de companii, Nobel İlaç a fost singura companie care a primit proiectul KAMAG 1007 în sumă de 10 milioane de dolari, iar primul proiect național biosimilar (BIOSIM-1) a fost inițiat ca parte a acestui proiect. Cu sprijinul comun al Fundației de Cercetare TÜBİTAK și Universității Bilkent, în 2016 a fost lansat proiectul recombinant bi-mAb, care este primul proiect care a dezvoltat molecula biotehnologică originală.

De asemenea, compania Nobel İlaç susține medicamentele cu valoare adăugată ridicată pe piețele locale și internaționale și acoperă deficitul de comerț exterior din sectorul farmaceutic din Turcia.

CFI (Corporația Financiară Internațională), organizația Băncii Mondiale, cu rădăcini puternice și capital local 100%, a investit 25 de milioane de dolari americani în complexul de fabricație farmaceutică pentru biotehnologie al companiei Nobel İlaç. Fondul de cercetare și dezvoltare TÜBİTAK a susținut financiar și tehnic acest program.

Compania Nobel İlaç, pe lângă investițiile de tip bio, axate pe dezvoltarea biotehnologiilor moleculei originale, și-a stabilit un obiectiv pentru creșterea competitivității internaționale atât a companiei, cât și a Turciei.

Investițiile în biotehnologia farmaceutică a Nobelİlaç vor consta în contribuții de cercetare și producție de până la 10.000 l în 3 întreprinderi diferite.

Compania Nobel Ilaç, datorită unei abordări inovatoare a producției de produse cu valoare adăugată ridicată, cu prioritate pentru nevoile țării noastre, implementează producția internă în biotehnologie și dezvoltarea noilor molecule în complexele de producție, completând instalația TübitakMarmaraTeknopark și asigurând condiții GMP/ BPL.