Centrul biotehnologic de producere și cercetare Teknokent din Marmara (MARTEK)

Centrul biotehnologic de producere și cercetare  Teknokent din Marmara (MARTEK)
Pentru a implementa producția internă în domeniul biotehnologiei și dezvoltarea noilor molecule, Centrul de Producere și Cercetare este un complex care a îndeplinit condițiile GMP/ BPL și a finalizat instalarea TUBITAK MarmaraTechnopark. Centrul desfășoară cercetări în cadrul produselor inovatoare cu o valoare adăugată ridicată bazate pe prioritățile nevoilor țării noastre.

Nobel İlaç, încredințându-și misiunea „Sănătate - cea mai mare valoare”, a creat un laborator la Centrul de Producere și Cercetare și un complex biotehnologic farmaceutic cu producție de înaltă tehnologie și un reactor 2x1000 l. Întreprinderea include laboratoare pentru dezvoltarea proceselor tehnologice în fluxul inferior, fluxul superior, bioanalitice și laboratoare bioanalitice și este construită în conformitate cu clasificările necesare pentru igiena încăperii, are echipamentele și infrastructura pentru a îndeplini toate standardele necesare dezvoltării a 4 noi produse pe an, inclusiv standardele BPF.

Personalul calificat al Centrului de Producere și Cercetare pentru dezvoltarea medicamentului biologic este format dintr-o echipă numeroasă de oameni de știință, cu studii de master și doctorat atât din Turcia, cât și din străinătate, care au fost instruiți în domenii precum biologia moleculară, genetica și bioinginerie. Centrul biotehnologic de producere și cercetare al companiei Nobel İlaç nu se ocupă doar de dezvoltarea medicamentelor biosimile cu investiții, dar își continuă și scopul inițial de dezvoltare a medicamentelor, atingând obiectivul unui loc demn în lume pentru Turcia în acest domeniu. Ca parte a acestui obiectiv, proiectele de cooperare cu instituții de conducere și universități din Turcia continuă să se dezvolte.

Standardele adoptate de DSO, EMA și FDA sunt luate în considerare pentru dezvoltarea și producerea produselor biotehnologice, iar medicamentele dezvoltate sunt vândute nu doar în Turcia, ci în întreaga lume.