Ulkar Kimya

Ulkar Kimya
Ulkar Kimya este o societate pe acțiuni al holdingului Ulkar Holding, înființată în zona industrială Çerkezköy din regiunea Tekirdag, specializată în producerea de materii prime farmaceutice active și micropelete cu acoperire.

Compania a fost fondată în 1988 pe o suprafață de 64.000 de metri pătrați, care a început producția de micropelete, creând materii prime farmaceutice eficiente în 1990, iar în 1991 ca o întreprindere separată. În 2005, compania a decis să crească productivitatea și laboratoarele pentru a răspunde nevoilor clienților și a extins complexul interior la 14.000 de metri pătrați. În acest context, noile laboratoare de control al calității au început să funcționeze în 2007, iar la sfârșitul anului 2009 au finalizat construcția unei noi fabrici pentru producerea de materii prime farmaceutice active. Datorită acestor modificări, s-a obținut o creștere de 6 ori a productivității.

Compania Ulkar Kimya acordă o importanță deosebită calității, siguranței, sănătății, ecologiei și sănătății în muncă, așa cum rezultă din certificatele UE GMPobținute de BfArM (Germania) și Ministerul Sănătății din Republica Turcia, iar complexul în sine este membru al PIC.

Pe lângă faptul deservirii grupelor de companii, compania Ulkar Kimya exportă materii prime farmaceutice active și micropelete acoperite în Europa, Rusia, CSI, Asia, America de Sud și America de Nord. În plus, compania își continuă creșterea prin serviciilor de producție în bază de contracte furnizate către diverse companii din străinătate.

Compania Ulkar Kimya, pe lângă activitățile de producție, are un laborator de cercetare științifică (LCȘ) cu infrastructură modernă. La sfârșitul anului 2018, laboratorul a fost aprobat de stat în statutul Centrului de Cercetare Științifică.