Nobel AFF

Nobel AFF
Fabrica farmaceutică Nobel din Alma-Ata (Nobel Almatı İlaç Fabrikası A.Ș. / Nobel AFF) este unul dintre principalii producători farmaceutici din Kazahstan. În 2002, în cadrul restructurării Fabricii farmaceutice din Alma-Ata, Ulkar Holding a efectuat investiții semnificative.

Fabrica farmaceutică Nobel din Alma-Ata (Nobel Almatı İlaç Fabrikası A.Ș. / Nobel AFF) este unul dintre principalii producători farmaceutici din Kazahstan. În 2002, în cadrul restructurării Fabricii farmaceutice din Alma-Ata, Ulkar Holding a efectuat investiții semnificative. În cadrul fabricii au fost efectuate modernizări ale instalațiilor de producție existente și a creat noi suprafețe de producție în conformitate cu standardele internaționale BPF. În prima etapă, 40 de milioane de dolari au fost investiți în fabrică, iar 30 de milioane de dolari au fost investiți în creșterea capacității de producție ca parte a activităților de investiții din 2015. Investiții suplimentare în valoare de 50 de milioane de dolari SUA sunt planificate în viitorul apropiat pentru dezvoltarea potențialului științific și tehnologic și pentru producerea produselor biotehnologice.

Compania Nobel AFF este situat pe o suprafață de 10.000 metri pătrați și are 5 suprafețe de producție care produc forme farmaceutice solide, lichide, în suspensie, semisolide și gel. Toate suprafețele de producție din fabrică sunt certificate conform BPF, iar activitățile de producție se desfășoară în conformitate cu standardele internaționale. Compania Nobel AFF a fost prima companie care a primit certificarea GMPîn Kazahstan în 2011 și a trecut cu succes auditul experților din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. Compania Nobel AFF a primit o evaluare completă din partea auditorilor din Kazahstan și din țările CSI, precum și de la auditorii companiilor farmaceutice multinaționale în baza contractelor de producere.

Suprafețele de producție ale unității sunt echipate cu unități de ventilație conform standardelor GMPechipate cu utilaje moderne importate din Italia, Anglia, Germania, Elveția, Belgia, Danemarca, SUA, Turcia, India și Coreea de Sud.

Capacitatea anuală de producție a fabricii este de 750 de milioane de pastile, 250 de milioane de capsule, 20 de milioane de flacoane cu sirop de suspensie, 10 milioane de tuburi de gel cremă, ceea ce reprezintă o pondere importantă a produselor farmaceutice pe piața Kazahstanului.

În prezent, sortimentul de produse al companiei Nobel AFF include aproximativ 250 de produse, inclusiv 83 de molecule din diferite grupuri farmaceutice, precum antimicrobiene, antibiotice, analgezice, antipiretice, antiinflamatorii, hipotensive, hipolipidemice, neuropsihiatrice, anti-tumorale și medicamente oncologice.

Compania noastră are un laborator pentru analize fizice și chimice, un laborator de microbiologie și un laborator pentru controlul producției. Laboratoarele noastre sunt acreditate internațional de agenții guvernamentale competente și sunt echipate cu cele mai avansate tehnologii și instrumente de măsurare. În plus, produsul finit este testat în laboratorul” Centrului Național de experți pentru produse farmaceutice, tehnicii medicale și echipamentelor medicale” din cadrul Ministerului Sănătății din Republica Kazahstan.

Nobel AFF ocupă locul doi în Kazahstan în rândul producătorilor de produse farmaceutice locale din punct de vedere al vânzărilor. Nobel AFF își mărește constant exporturile către Rusia, Kârgâzstan, Uzbekistan și Mongolia. La sfârșitul anului 2018, Kazahstanul a devenit liderul exporturilor în rândul producătorilor de produse farmaceutice.

Scopul principal al companiei este de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor prin producerea medicamentelor de înaltă calitate, fiabile de producție locală, precum și furnizarea de informații corecte și utile consumatorilor și medicilor despre produsele livrate pe piață. În acest scop, compania a creat o rețea de reprezentanțe în toate orașele Kazahstanului.

Astăzi, compania deține cadre de aproximativ 500 angajați. Angajații companiei participă în mod regulat la seminare de instruire din cadrul companiei și urmează instruiri în conformitate cu normele GMPși ISO. Sistemul de management al calității companiei respectă ISO 9000: 2001 și are certificate de la Institutul Turc de Standarde și Centrul Internațional pentru Sisteme de Certificare.